Monday, May 28, 2007

CEMAS

Memang sah, nombor saya tak ada dalam senarai yang menduduki peperiksaan. Hati saya mula cemas, tetapi saya segera melangkah ke pejabat urusan pelajar untuk mempastikan masalah saya dapat diselesaikan dengan kadar segera. Silap haribulan, semua usaha saya selama ini jadi sia-sia.

Saya melangkah ke pejabat, ada beberapa minit lagi sebelum exam bermula. Jika saya terlewat, dibimbangi saya tidak akan diterima untuk menduduki peperiksaan.Sebaik berbicara dengan cik Muhammad, katanya hal ini biasa saja. Alhamdulillah...saya dapat menduduki peperiksaan bersama rakan yang lain. kehilangan angka saya adalah kesilapan kecil di pihak pengurusan.

Cuma, apa yang saya bimbangkan ialah nasib kertas jawapan saya selepas ini. Sekiranya ia tercicir daripada rekod asal, saya bimbang segala jawapan yang saya telah berikan tidak diperiksa oleh dr. Akhirnya semua menjadi sia-sia.

Sebaik saya menjawab soalan yang diberikan, memang terasa melegakan. Soalan terdiri daripada empat soalan besar dan saya menjawab hampir kesemua soalan yang diberikan. Cuma, soalan ketiga dan keempat itu terdapat sedikit ketidak yakinan pada jawapan yang diberikan. Pun, begitu...setakat ini jika Allah tidak mentakdirkan sesuatu yang pelik berlaku...saya yakin saya LULUS.

Amin, ya Rabb!

"Mudah-mudahan ini adalah doa yang mempastikan saya lulus dengan baik"

No comments: